club historie

In het najaar van 1965 kwam juf Verploegen na het behalen van haar CIOS diploma op het idee om in Zuidland een judoclub op te richten. In januari 1966 werden er briefjes op scholen in Zuidland rondgedeeld en kort daarna was "de eerste Zuidlandse Judoclub" onder leiding van juf Verploegen een feit geworden. Juf Verploegen ging trouwen en werd moeder. Dat was één van de redenen voor haar om in oktober 1967 de leiding over te geven aan Maarten Heijndijk.
Maarten had zelf al een judoclub in Brielle, welke al was opgericht in 1963. Maarten liet in 1980 de laatste 2 jaar de leiding over aan Jan van Meggelen. In 1982 had Jan van Meggelen te kennen gegeven te stoppen en nam Dick de Hoog dit graag over.
Er werd door Dick de Hoog flink aan de weg getimmerd en het aantal leden liep snel omhoog. Judo club Zuidland ging van 100 leden naar 150 leden en hoger. Later kwam hier nog een 2e en 3e avond bij. Ook werd er gestart met conditietraining. Door de enthousiaste uitstraling van de club bleef de vraag naar judo stijgen. In september 1998 is daarom gestart met judo in Heenvliet. Dit is tot op de dag van vandaag "Judo club Zuidland Heenvliet".